Kedves Koordinátorok!


Az alábbiakban a 2012/2013-as tanév freemover pályázati forma változásaira szeretném felhívni figyelmüket.
Kérem, hogy az alábbiaknak megfelelően tájékoztassák az érdeklődőket/járjanak el.

 

* Pályáztatás

Freemover pályázatokat már lehet készíteni és beadni a ceepus.info online felületen, amelyek a második félév időtartamára szólhatnak.

A beadási határidő változatlanul november 30.

  • Az Ausztriába, Bosznia-Hercegovinába, Csehországba és Szlovákiába pályázók dokumentumok feltöltése nélkül véglegesíthetik pályázatukat az online rendszerben. Ezt követően az érintett Nemzeti Irodák meghatározzák a rendelkezésükre álló szabad kvóták alapján a Freemover jelöltek körét, majd egy további státuszba továbbítják őket a ceepus.info-n. Az ilyen pályázóknak csak ezután kell felvenni a kapcsolatot a fogadóegyetemmel, és beszerezni a szükséges befogadó nyilatkozatot (illetve az ajánlásokat). Végül - a megszokott módon - a Nemzeti Irodák döntenek a pályázatok támogathatóságáról.

 

  • A többi CEEPUS tagország, így Magyarország is a korábbiaknak megfelelően pályáztatja a freemover jelentkezőket, tehát már a pályázat benyújtásakor fel kell tölteni a szükséges dokumentumokat.

 

* Freemover Teacher Letter
Szintén újdonság a következő tanévtől a freemover oktatói dokumentum.
Az űrlapon (http://www.tpf.hu/upload/docs/CEEPUS/letter_freemover_teacher_ceepus_iii.pdf ) a tervezett oktatói tevékenységet kell kifejteni, amelyet a fogadóegyetem aláírásával jóváhagy.

 

* Űrlapok
Mind a hallgatói, mind az oktatói formanyomtatványokat intézményi pecséttel is el kell látni. Ezért a hallgatók számára új űrlapok készültek, amelyek a www.ceepus.info <http://www.ceepus.info/> -n és honlapunkon is elérhető: http://www.tpf.hu/pages/content/index.php?page_id=105 .

 

Felmerülő kérdéseikkel forduljanak hozzám bizalommal.

 

Üdvözlettel:

BEREGI Bettina
CEEPUS Magyarországi Iroda / Hungarian National Office
Alumni for Europe Hálózat / Alumni for Europe Network
Tempus Közalapítvány / Tempus Public Foundation