Az ERASMUS+ Program A Lifelong Learning (LLP) Program Hallgatóknak Oktatóknak Adminisztratív mobilitás Koordinátoroknak Statisztikák, elismerések Együttműködés Az NMI honlapja Ügyintézés English Version English
 

Európai Minőségi Díj
Európai Minőségi Díj
ERASMUS European Success Stories 2008
ERASMUS European Success Stories 2010
Nemzetközi együttműködési kultúráért Nívódíj 2011
a Szegedi Tudományegyetem az ország második legjobb networkegyeteme
Felsőoktatási toplisták
CEEPUS
Guide 2009

 

 


Az  ERASMUS+ program
oktatói (STA) és adminisztratív (STT) mobilitási pályázatok
megvalósítására vonatkozó szabályozások és eljárásrend összefoglalása

(Az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda tájékoztatója)


Nyomtatható PDF verzió

 

Új pályázati felhívások

az oktatói és személyzeti pályázatok a hallgatói pályázati felhívással egyidejűleg kerülnek meghirdetésre minden év tavaszán (március) a következő teljes tanévre. (Az idén ez már megtörtént a 2014/2015. tanévre.)

ÚJ:
Adminisztratív mobilitásra kizárólag nem oktatói státuszban lévő munkatársak pályázhatnak, kizárólag képzési célból.
 Oktatók számára kötelező legalább két munkanap, a kötelezően megtartandó óraszám 8 tanítási órára nőtt.

 

Pótpályázati felhívások

Az aktuális teljes tanévre minden tanév szeptemberében hallgatói, oktatói és adminisztratív mobilitási pótpályázatok kerülnek meghirdetésre. A pótpályázatok benyújtásának határideje szeptember 30.  A tanszéki koordinátoroknak az a tavaszi pályázatokhoz hasonlóan minden Erasmus+ pályázatot összesítve kell majd benyújtaniuk.

 

Pályázati eredmények

Az Erasmus+ program bevezetésének késése miatt a 2014/2015. tanévre szóló végleges pályázati eredmények közzététele a tavaszi pályázatok és a szeptemberi pótpályázatok összesítése után, október közepére várható.

A tavasszal pályázatot benyújtott oktatói és adminisztratív munkatársak már most elkezdhetik a 2014/2015. tanévi mobilitásaik előkészítését az alábbi instrukciók szerint (jelenleg 1 fő 1 mobilitását tudjuk támogatni a 2014/2015. tanévben, lehetőség esetén további kiegészítő támogatást fogunk igényelni a Tempus Közalapítványtól a tanév folyamán).


 

Mobilitások előkészítése (STA, STT) az alábbiak szerint

  • A munkatervek elkészítése a mobilitási tevékenység munkanyelvén.
  • A munkaterv aláíratása a tanszékvezető (vagy átruházott jogkörben) a tanszéki koordinátor, adminisztratív munkatársak esetén a munkáltatói jogkört gyakorló vezetővel.
  • A munkatervek megküldése a fogadó intézménynek (szervezetnek, stb.) megerősítésre. (Ez a fogadó fél aláírását és hivatalos bélyegzőjét jelenti.)

Adminisztratív munkatársak esetében is ezt az eljárást kell követni, azaz a képzést szervező intézménynek, szervezetnek, cégnek, stb. is alá kell írnia a Staff Mobility Training Agreement-et (STT) az esetben is, ha részvételének elfogadásáról a szervező már visszaigazolást küldött.

 

A mobilitások maximálisan támogatott időtartama 5 munkanap + 1-1 nap az utazásra (7 nap/mobilitás). A EU által kötelezően meghatározott, országonkénti napi támogatási összegek a következők:


CÉLORSZÁG

országkód

ST napi támogatás

Ausztria

AT

98,00 €

Belgium

BE

98,00 €

Bulgária

BG

98,00 €

Ciprus

CY

98,00 €

Cseh Köztársaság

CZ

98,00 €

Németország

DE

84,00 €

Dánia

DK

112,00 €

Észtország

EE

70,00 €

Görögország

EL

98,00 €

Spanyolország

ES

84,00 €

Finnország

FI

98,00 €

Franciaország

FR

98,00 €

Horvátország

HR

70,00 €

Magyarország

HU

98,00 €

Írország

IE

112,00 €

Izland

IS

98,00 €

Olaszország

IT

98,00 €

Liechtenstein

LI

98,00 €

Litvánia

LT

70,00 €

Luxemburg

LU

98,00 €

Lettország

LV

84,00 €

Former Yugoslav Republic of Macedonia

MK

84,00 €

Málta

MT

84,00 €

Hollandia

NL

112,00 €

Norvégia

NO

98,00 €

Lengyelország

PL

98,00 €

Portugália

PT

84,00 €

Románia

RO

98,00 €

Svédország

SE

112,00 €

Szlovénia

SI

70,00 €

Szlovákia

SK

84,00 €

Törökország

TR

98,00 €

Egyesült Királyság

UK

112,00 €

A mobilitások megvalósításáról kötelező időtartam-igazolást kérni a fogadó intézménytől. Az igazolásban a fogadó intézménynek csak az oktatási (adminisztratív munkatársak esetében: képzési) periódust kell leigazolnia. (Például: egy 4 napos oktatási mobilitás esetében összesen 4 nap oktatás + 2 nap utazás = összesen 6 napi támogatás fizethető ki, azaz az időtartam-igazolásban a 4 nap oktatási időszaknak kell szerepelnie.)

 

Támogatások igénylése

Visszaigazolt oktatói (STA) vagy (adminisztratív képzési (STT) munkatervek hiányában, melyek a támogatási szerződések kötelező mellékleteit képezik, Erasmus+ támogatási szerződés nem aláírható és a támogatás igénylése sem indítható.

A leigazolt munkaterveket a Támogatási Szerződés 2, kinyomtatott és aláírt példányainak I. sz., kötelező mellékleteként, legkésőbb a kiutazás napjától számított két héttel korábban kell megküldeni az NMI Erasmus+ intézményi programkoordinátorának Balogné Molnár Gabriellának.

A támogatások utólagos kifizetése nem lehetséges. Mobilitási adatainkat az Európai Unió által kötelezően előírt Mobility Tool online elektronikus adatbázisába kell folyamatosan feltöltenünk és frissítenünk. A rendszer a mobilitásokra vonatkozó intézményi adatok helyességét és a program szabályainak betartását egyaránt folyamatosan követi és nem engedélyezi a mobilitások Mobility Toolban rögzített kezdő dátuma után a támogatások igénylését illetve kifizetését.

 

STA és STT formanyomtatványok letöltése

Oktatói mobilitás:

 

Adminisztratív mobilitás

 

 

 

 

2008. január 1-i hatállyal
az 1995 évi CXVII. sz. személyi jövedelemadóról szóló törvény
1. mellékletének 4.7. pontja megváltozott.

adomentes

 

 

2014. szeptember 10.
Balogné Molnár Gabriella
ERASMUS+ intézményi programkoordinátor