Ön egy elavult böngészőt használ, ezért a lap leegyszerűsített kinézettel jelenik meg. Töltse le ingyen és telepítse a Firefoxot vagy a Chrome-ot!
Az Európai Unió támogatásával
EUROPE DIRECT Szeged
Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar
Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet
6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54.
+36 62 544 135 ed@irsi.u-szeged.hu

Üdvözöljük a EUROPE DIRECT Szeged honlapján

Bemutatkozás

Az Európai Bizottság támogatásával 2007 tavaszán a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Európa-tanulmányok Központján belül (jelenlegi Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet) megnyílt a EUROPE DIRECT Szeged európai információs pont.

A EUROPE DIRECT hálózathoz európai szinten több száz, Magyarországon pedig tizenkilenc szolgáltató iroda tartozik, melyek feladata, hogy helyi közvetítő szerepet töltsenek be az Európai Unió intézményei és állampolgárai között. A hálózat tagjai tájékoztatást és tanácsot adnak az Európai Unió szakpolitikáival kapcsolatos kérdésekben, eljuttatják az Európai Unió intézményeitől származó helyi és regionális érdekeltségű információkat az állampolgárokhoz, valamint visszajelzési lehetőséget biztosítanak a nyilvánosságnak az uniós intézmények felé.

A magyar hálózatban a EUROPE DIRECT Szeged az egyetlen információs iroda, melynek befogadó szervezete felsőoktatási intézmény. Természetes tehát, hogy célközönségünkön belül kiemelt figyelmet szentelünk a diákság információs igényeinek, valamint hogy kiadványaink, rendezvényeink az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán elvárt és megszokott magas szakmai színvonalat képviselik. A Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet eddigi működése során is nyitott volt az Universitas szigorúan vett oktatási keretein túlmutató projektek, tevékenységek irányában, a EUROPE DIRECT Szeged iroda működtetésével pedig még egy kapcsolódási pontot hozott létre az egyetem, annak környezete és az Európai Unió között.