Ön egy elavult böngészőt használ, ezért a lap leegyszerűsített kinézettel jelenik meg. Töltse le ingyen és telepítse a Firefoxot vagy a Chrome-ot!
Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar
Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet
6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54.
+36 62 544 135 irsi@irsi.u-szeged.hu

Üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézetének honlapján!

A Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központja 1998-ban az Európai Bizottság Magyarországi Delegációja és a Külügyminisztérium megállapodása alapján, PHARE pályázati támogatással jött létre egy országos hálózat részeként.

Az Európa-tanulmányok Központ 2013 májusától Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet néven folytatja tevékenységeit. 

A Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet legfontosabb feladatai:
  1. Európai Uniós vonatkozású modulok (közösségi jog, gazdasági és politikai integráció, intézményrendszer története stb.) oktatása már meglévő szakokon, szakirányokon alap- és továbbképzési szinten;
  2. Európai Uniós ismeretek oktatása a posztgraduális képzésben;
  3. Szakemberek képzése, illetve továbbképzése;
  4. Kutatási programok (doktori és professzori kutatások);
  5. Rendezvények, konferenciák szervezése európai uniós témakörökben;
  6. Együttműködés a hazai és külföldi európai uniós kutatóműhelyekkel;
  7. Kapcsolattartás központi és helyi kormányzati szervekkel, valamint a nem kormányzati szervekkel (alapítványok, regionális ügynökségek stb.), együttműködések kialakítása európai uniós témakörökben;
  8. Pályázatokban való közreműködés

Célunk olyan több nyelven beszélő, uniós kérdésekben megfelelően tájékozott szakemberek képzése, akik a hazánk EU csatlakozásával megváltozott környezetben megfelelően tudják munkaadójuk, saját vállalkozásuk és az ország érdekeit képviselni. A Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet további célja olyan szellemi műhelyként működni, amely lehetővé teszi, hogy hazánk Európai Unióba történő belépését követően az integráció aktuális politikai, gazdasági és társadalmi vetületei szélesebb körben ismertté válhassanak.

Bemutatkozó kiadvány