Ön egy elavult böngészőt használ, ezért a lap leegyszerűsített kinézettel jelenik meg. Töltse le ingyen és telepítse a Firefoxot vagy a Chrome-ot!
Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar
Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet
6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54.
+36 62 554 242 irsi@irsi.u-szeged.hu

Nyári egyetem

Az Intézet - nemzetközi partnereivel közösen - 2007 óta minden évben megrendezi július első hetében Európai Nyári Egyetemét, kezdetben Budapesten, Párizsban majd Szegeden.

Ez a rendhagyóan jó hangulatú rendezvény lehetőséget teremt az Európai Unió tagállamaiból és a nyugat-balkáni régió országaiból érkező közel ötven, az európai kérdések iránt érdeklődő résztvevő számára, hogy szakemberekkel közösen megvitassák az európai integráció legfontosabb kérdéseit. A nyári egyetem egyben kiváló lehetőség a szakmai kapcsolatrendszer bővítésére is. A szakmai konferenciák mellett számos kulturális és szórakoztató program színesíti a hetet.

A hét végén, a konferenciákat követően, a résztvevők a nyári egyetemen felvetett kérdéseket műhelyvitákon foglalják össze. A nyári egyetemen való részvételért az Állam- és Jogtudományi Kar 4 kreditpontot biztosít, amit a résztvevők egyetemi vagy szakmai képzésük részeként ismertethetnek el.

http://masteretudeeuropeenne.eu/