Ön egy elavult böngészőt használ, ezért a lap leegyszerűsített kinézettel jelenik meg. Töltse le ingyen és telepítse a Firefoxot vagy a Chrome-ot!
Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar
Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet
6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54.
+36 62 544 135 irsi@irsi.u-szeged.hu

Üdvözlöm a Látogatót!

A Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet üzenete, hogy hiszünk a demokratikus, átlátható és sokszínű Európa egységében, a közös európai értékek megvalósulásában. Magyarnak lenni és európainak lenni Magyarországon és Európában olyan üzenet, amely egyben feladat is.

A mi Európánk értékek összessége. Értékeké, amelyek a mindennapi érdekek között folyamatosan jelen vannak, amelyek meghatározzák kontinensünk múltját, jelenét és jövőjét is. A jogok és értékek, a szabadság, a szolidaritás és a biztonság érvényre juttatása elősegíti az európai integráció eredményeinek elfogadását.

Szükséges és hasznos tehát tanulmányozni az európai integrációt, annak gazdasági alapjait, kialkult jogrendszerét, szakpolitikáit és kultúráját. A Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet pedig ehhez biztosít „európai” szellemiségű keretet.

Képzéseink, különböző rendezvényeink, konferenciáink, akárcsak a gondozásunkban, részvételünkkel zajló projektek e feladatunk köré rendeződnek.

Kérem, tekintse meg honlapunkat!

Tisztelettel:
Prof. Dr. Trócsányi László