SZTE NMI

 

Campus Hungary pályázatok - 2013
(a 2013. április 30. és 2014. augusztus 31. közötti időszakban megvalósítható tevékenységekre)
(
Pályázati határidő: 2013. március 10.
)

********************************************************

Campus Hungary pályázatok 2012









 

Gyakran ismételt kérdések

(Forrás: http://campushungary.balassiintezet.hu/index.php/hu/formanyomtatvanyok )

Mi a különbség az Erasmus és a Campus Hungary Program között?

A Campus Hungary Program egy teljesen új ösztöndíjprogram, amelyet a Balassi Intézet a Tempus Közalapítvány együttműködésével valósít meg. A Campus Hungary Program arra is lehetőséget nyújt, hogy a hallgatók az Európai Unión kívüli országok felsőoktatási intézményeibe pályázhassanak.  A pályázó sokkal nagyobb szabadsággal rendelkezik, mert maga dönthet arról, hogy melyik országba szeretne utazni, ugyanis a pályázatnak nem előfeltétele a küldő és a fogadó egyetem közötti együttműködési megállapodás, ugyanakkor érdemes kihasználni a meglévő kapcsolatokat. Az ösztöndíjpályázat csak akkor lehet eredményes, ha a küldő és a fogadó egyetem is jóváhagyja a pályázott tevékenységet. További előny, hogy a Campus Hungary Program keretében nem csak féléves részképzésre és szakmai gyakorlatra, hanem rövid tanulmányutakra, nyári-téli egyetemre, csoportos tanulmányútra, kutatóprogramra és konferenciára is lehet pályázni. A szakmai gyakorlat esetében a Campus Hungary Program keretében több időt, maximum hat hónapot lehet külföldön tölteni. A következő pályázati időszakban már részképzésre is lehet pályázni.

Mikor kerül kifizetésre az ösztöndíj összege?

Az ösztöndíj összege a kiutazás előtt kerül kifizetésre, legkésőbb a szerződéskötéstől számított 30 napon belül.

Hogyan vehetem fel a kapcsolatot a külföldi intézményekkel?

Érdemes a felsőoktatási intézményed már meglévő együttműködési megállapodásait kihasználni. Ezzel kapcsolatban keresd fel az intézményedben illetékes személyt. Amennyiben olyan intézményt választasz, amellyel a saját felsőoktatási intézményednek nincsen kapcsolata, akkor Neked kell felkeresned az ottani illetékes személyt. Természetesen a Campus Hungary Ösztöndíjiroda munkatársai szívesen segítenek Neked ebben, akiket a következő e-mailen tudsz elérni: info@campushungary.hu Emellett a „Hasznos linkek" menüpontra kattintva is tudsz tájékozódni a külföldi felsőoktatási intézmények kínálatáról, amelyet folyamatosan bővítünk.

Kihez fordulhatok, ha több információt szeretnék szerezni a célországomról?

Természetesen a Campus Hungary Program munkatársai szívesen segítenek Neked ebben, elérhetőségük a következő: info@campushungary.hu Ezen kívül több országban működik a bejövő hallgatók számára honlap, mint például a www.studyinnorway.no, amely tehát a www.studyin-vel kezdődik, az adott ország angol megnevezésével folytatódik és az adott ország domainnevével végződik. A „Hasznos linkek" menüpontra kattintva találsz részletes felsorolást az adott országok honlapjairól. Ezen kívül a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának honlapján is tájékozódhatsz a célországodról a következő weboldalon: www.kum.gov.hu

Mit tegyek, ha nem kapok jóváhagyást a küldő egyetemtől?

Először derítsd ki, hogy miért nem kapsz jóváhagyást az egyetemtől és próbálj meg megegyezni az intézményedben illetékes személlyel. Sajnos amennyiben a küldő egyetem nem ad jóváhagyást a pályázatra, az formai okok miatt automatikusan nem kerül elbírálásra.

Mi történik akkor, ha az egyetem nem tudja garantálni a kreditek elismerését?

A kreditelismerés előnyt biztosít a pályázat elbírálásakor, de nem zár ki a bírálási folyamatból. Érdemes az egyetemmel többször egyeztetni arról, hogy milyen feltételekkel ismerik el a krediteket.

A két lezárt félévet a kiutazás idejére vagy már a pályázat benyújtásakor kell teljesítenem?

A két lezárt félévet már a pályázat benyújtásakor kell teljesítened.

Az utolsó két aktív félév között lehet egy passzív félév is vagy egymást kell követnie az utolsó két aktív szemeszternek?

A pályázat benyújtásakor hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezned és két lezárt félévvel. Nem okoz problémát, ha a két lezárt félév között szerepel egy passzív szemeszter is.

Mikor kapok értesítést a pályázat eredményéről?

A 2012. november 20-ig benyújtott pályázatok eredményeiről legkésőbb 2012. december 20-ig kapsz értesítést.

Milyen gyakran hirdetik meg az ösztöndíjakat?

Az aktuális pályázati kiírásokat a honlapon kísérheted figyelemmel, előreláthatólag félévente kínálkozik lehetőség a pályázásra.

Mik a beszámolási kötelezettségeim hazaérkezésem után?

Nyertes pályázóként támogatási szerződést kell kötnöd a Balassi Intézettel, amelyben vállalod, hogy a pályázott tevékenységet teljesíted. A fogadó egyetemtől igazolást kell hoznod, hogy valóban megtörtént a képzés. Amennyiben elismeri a küldő egyetemed a krediteket, akkor erről is fel kell töltened az igazolást. Kötelező elem a szakmai beszámoló elkészítése a külföldön szerzett tudásodról, tapasztalataidról. Ezen kívül nem kötelező, de örömmel fogadjuk, ha készítesz egy fényképekkel ellátott élménybeszámolót, amely felkerülhet a Campus Hungary honlapjára és másokat is motiválhat a Campus Hungary Program keretében meghirdetett ösztöndíjak megpályázására.

Ha nincs középfokú nyelvvizsgám, de középfokon beszélem a nyelvet, akkor azt hogyan igazolhatom?

Erre több lehetőséged is kínálkozik. Beszerezhetsz igazolást a felsőoktatási intézményedben működő adott nyelvet oktató tanszéktől, valamint akkreditált nyelviskolától is.

Külföldi állampolgár vagyok, de akkreditált magyar felsőoktatási intézmény hallgatója. Pályázhatok?

Igen, amennyiben teljes képzésben részt vevő aktív hallgatója vagy egy akkreditált magyar felsőoktatási intézménynek, jogosult vagy a pályázásra.

 

További kérdéseiddel fordulj a Campus Hungary Ösztöndíjiroda munkatársaihoz, az info@campushungary.hu e-mail címen, akik szívesen segítenek Neked.

 

Amennyiben további kérdéseid vannak, az alábbi űrlap segítségével teheted fel azokat:

Kérdések a Campus Hungary ösztöndíjakkal kapcsolatban (Balogné Molnár Gabriella SZTE Campus Hungary-koordinátor részére)

 

Eddig felmerült kérdések:

- Támogatható-e kéthetes szakmai gyakorlat?

- Jelenleg a szakmai gyakorlat minimum időtartama 2-6 hónap, így a kéthetes gyakorlat nem támogatható.