Tisztelt Koordinátorok!

  

Ezúton szeretném emlékeztetni Önöket, hogy a CEEPUS hálózati pályázatok benyújtásának határideje

 

2014. január 15. 23:59

 

 

A hálózati pályázatok benyújtásának módjáról részletes leírást találhatnak honlapunkon: http://www.tpf.hu/pages/content/index.php?page_id=906

 A pályázat kitöltéséhez kapcsolódóan néhány újdonságra, ill. fontosabb információra szeretném felhívni a figyelmüket.

 -       Dokumentumok: a pályázati felületen két kötelezõ dokumentumot kell feltölteni (Letter of Endorsment, Letter of Intent), ám ezeket is csak a következõ esetekben:

§  Új hálózat jön létre (a dokumentumok minden partnertõl szükségesek)

§  Új partner csatlakozik egy hálózathoz (ekkor csak az új partnertõl kellenek a dokumentumok)

§  Újraindítanak egy hálózatot (egy vagy több év kihagyás után): az összes partnertõl kellenek a dokumentumok – tehát a hosszabbítás nem ilyen eset.

A dokumentumok feltöltési határideje késõbbi mint a pályázat lezárása: 2014. február 15. (újdonság, hogy immár az aláírási dátum is eshet a január 15. és február 15. közti idõszakra).

A fentiekbõl eredeti példány postai beküldésére nincsen szükség.

 

-       Minden pályázathoz fel kell tölteni VAGY be kell linkelni az adott intézmény ECTS curriculum-át január 15-ig.

 

-       Változás a közpénzes nyilatkozatok beküldési kötelezettségérõl: A nyilatkozattételi kötelezettség a törvény értelmében kizárólag a magán és egyházi egyetemekre, intézményekre vonatkozik, az államháztartási költségvetésbõl gazdálkodó intézményeknek a nyilatkozatot nem kell beküldeniük. A magán és egyházi egyetemeknek a nyilatkozatot papíron kell beküldeniük a Tempus Közalapítványhoz február 15-ig. Bõvebb információ és link a dokumentumokhoz szintén honlapunkon található.

 

-       Továbbra is lehetõség van ún. Silent Partner bevonására (kutatóhely, könyvtár, vállalat, non-profit szerv stb.). Az õ részükrõl nincs szükség sem Letter of Intent sem Letter of Endorsement feltöltésére.

 

-       Nem idei újdonság, de kevésbé ismert még Short Term Excursion (STE) nevû mobilitási forma, amely min. 3 napos, szervezett hallgatói kirándulást jelent. Az ezen részt vevõ hallgatók tehát majd ezen pályázati formában utaznak, de a kísérõ vagy elõadó tanárok továbbra is tanárként kell, hogy jelentkezzenek.

-        

-       A pályázatok bírálatánál továbbra is fontos a közös képzési programok megléte, ill. elõkészítése. A CEEPUS III-ban kiemelt szerephez jutnak a közös PhD programok. A megvalósítás során éppen ezért az oktatói mobilitás során az oktatási órákkal egyenértékûek a témavezetõi konzultációs órák (supervising hours).

 

-       A CEEPUS program aktív résztvevõje kíván lenni az EU Duna Stratégiájának (EUSDR), ezért az ehhez kapcsolódó célok megjelenése a pályázatokban elõnyt jelenthet. Errõl bõvebb információt az alábbi címeken találhatnak: http://www.danube-region.eu/   http://eu.kormany.hu/duna-regio-strategia

 

 

Sikeres pályázást kívánunk!

 

 

 

Üdvözlettel,

 

 

Kilin Emõke / Ms Emoke KILIN

programasszisztens / Programme Assistant

 

CEEPUS Magyarországi Iroda / National CEEPUS Office Hungary (NCO-HU)

Alumni for Europe hálózat / Alumni for Europe network

 

 

felsõoktatás / HIGHER EDUCATION

 

Tempus Közalapítvány / Tempus Public Foundation

1093 Budapest, Lónyay u. 31., 1438 Budapest 70, Pf. 508.

T: (+36 1) 237 1300 F: (+36 1) 239 1329

www.tka.hu  |  www.oktataskepzes.tka.hu