Pályázati felhívás

 

Esszépályázat: „Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai.”

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága összeurópai esszépályázatot indított a következő címmel: „Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai.”

A pályázaton 18-25 éves fiatalok vehetnek részt az EU 28 tagállamából; a pályaműveket legkésőbb 2015. február 27. délig (közép-európai idő szerint) lehet beküldeni.

 

A résztvevőktől azt kérjük, hogy pályaművükben fejtsék ki válaszukat az alábbi két kérdés egyikére, illetve akár mindkét kérdésre:

  • -         Mi a véleményed a kibővült Európai Unióról?
  • -         Hogyan tudja kezelni a kibővült Európai Unió a jövőbeni kihívásokat?

 

Résztvevő országonként egy győztest hirdetünk. Az egyes országok győztesei egy háromnapos tanulmányúton vehetnek részt Brüsszelben. A győztesek pályaművei megjelennek az Európai Bizottság webhelyén, és az adott ország vezető médiumai is megjelentethetik azokat.

 

Segítsen abban, hogy minél többen értesüljenek a pályázatról!

Szeretnénk, ha a pályázatról Magyarország határain belül minél többen értesülnének. A pályázat témája és célközönsége alapján úgy véljük, hogy az az Önök intézménye számára különösen érdekes lehet.  Úgy véljük, a pályázat - témája és célközönsége alapján - az Ön érdeklődésére is számot tarthat, ezért arra kérjük Önt, hogy minél több személynek továbbítsa a versennyel kapcsolatos információkat hírlevelekben, e-mailben, a webhelyein, illetve a közösségi médiában az online eszköztár segítségével.

 

További információk

Bővebb információkért tekintse meg a Bővítési Főigazgatóság weboldalát és az online jelentkezési űrlapot. Itt további információkat talál többek között a szabályokról, a jelentkezésre való jogosultság feltételeiről és az értékelési szempontokról, emellett pedig az online eszköztár segítségét is igénybe veheti, és megismerheti a jelentkezés menetét.

További kérdéseire örömmel válaszolunk e-mailben vagy telefonon: annyiraeuropai@premiercom.hu/+36-1-483-18-61.

Előre is köszönjük közreműködését a pályázat népszerűsítésében! Kérjük, továbbítsa ezt az üzenetet azon ismerőseinek, akiket érdekelhet.

 

Támogatását előre is megköszönve,

tisztelettel üdvözli,

 

a Bővítési Főigazgatóság esszépályázatának magyarországi titkára

 

Az Európai Unió bővítését Twitteren, illetve Facebookon is nyomon követheti.