Tisztelt Koordinátorok!

 

Az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynöksége (EACEA) 2011. december 5-6-án konferenciát rendez Kijevben a Tempus és Erasmus Mundus programok népszerűsítése céljával az EU Keleti Partnerség kezdeményezése keretében.

 

A résztvevőknek lehetőségük lesz részleteiben megismerkedni a programokkal, tanácsokat kaphatnak a pályázatuk elkészítésével, a projektek menedzsmentjével kapcsolatban, valamint alkalmuk nyílik kapcsolatokat építeni a Keleti Partnerségben részt vevő országok (Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna) felsőoktatási intézményeivel.

 

A konferencián előreláthatóan 310-en vehetnek részt: 210-en a Keleti Partnerség országaiból, 100-an pedig az EU tagállamaiból. Utóbbiak közül tagállamonként egy felsőoktatási intézmény egy képviselője (nemzetközi és/vagy pályázatírói, projektmenedzsment tapasztalattal rendelkező oktató vagy adminisztratív munkatárs) az EACEA támogatásával és meghívásával részt vehet a konferencián. AZ EACEA fedezi a résztvevő szállásköltségeit (maximum 3 éjszakára) és étkezést is biztosít a konferencia ideje alatt, ám az utazás (beleértve a reptéri transzfer, a helyi közlekedés és az esetleges vízum) költségei a résztvevőket terhelik.

 

A magyar felsőoktatási intézmények számára fenntartott helyre a Tempus Közalapítványnál lehet jelentkezni a mellékelt űrlap kitöltésével legkésőbb 2011. szeptember 12-ig a gabor.dobos@tpf.hu e-mail címen. A Közalapítvány a jelentkezések közül maximum ötöt továbbít az EACEA felé, ahol kiválasztják, hogy melyik intézmény vehet részt a konferencián.

 

Kérem, hogy a felhívást terjesszék az intézményükben.

 

Üdvözlettel,

 

DOBOS Gábor

programkoordinátor / programme co-ordinator

Bologna Tanácsadói Hálózat / Hungarian Bologna Promoters' Network

Erasmus Mundus Nemzeti Iroda / Hungarian National Structure

Tempus Nemzeti Kapcsolattartó Pont / Hungarian National Contact Point

CEEPUS Magyarországi Iroda / Hungarian National Office

 

Tempus Közalapítvány / Tempus Public Foundation

1093 Budapest, Lónyay utca 31.

Levelezési cím / Postal address:

H-1438 Budapest 70., Pf. / POB: 508.

Tel.: (+36 1) 237 1300 / 237, Fax: (+36 1) 239 1329

E-mail: gabor.dobos@tpf.hu

Internet: www.tka.hu

Study in Hungary: www.studyinhungary.hu

European Higher Education Area: www.ehea.info