Kedves Egyetemi Polgár! Kedves Vendégünk!

A Szegedi Tudományegyetem „440 éve az oktatás és tudomány szolgálatában, 100 éve Szeged és a régió fejlődéséért” mottó jegyében mára már nélkülözhetetlennek számító Őszi Kulturális Fesztiválja a szegediek életének üdítő színfoltja. A 25 éve változatos programjairól híres tudomány- népszerűsítő és ismeretterjesztő funkcióval is működő rendezvény, a város kulturális pezsgésének motorja. Az idei évben a centenáriumi ünnepségsorozathoz kapcsolódó fesztivál szeptember 30-án üdvözli a vendégeit, a negyed évszázadra visszanyúló szokásos ünnepi megnyitóval. Idén 7 héten keresztül 50 helyszínen közel 440 programmal várja az érdeklődőket, így tisztelegve az egyetem alapításának 440. évfordulójára. Az egyetem kiemelt programjai között szerepel a szeptember 16-án megnyitott Szent-Györgyi Albert kiállítás, ami a centenáriumi év teljes ideje alatt megtekinthető.

A jól megszokott műfaji sokszínűség idén sem marad el: az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat és nyílt napot, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi és közéleti beszélgetéseket is találni. Folytatódik a nagy sikerű Vers délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt.

Együtt örülhetünk a Cimbaliband, a Meszecsinka, a Zűrös banda és a 22. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál koncertjeinek. Vendégünk lesz, többek között: Keleti Éva, Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György, Csányi Vilmos, Fülei Balázs, Huszárik Kata; Radnóti nyomában járunk egy dokumentumfilm segítségével, fénnyel festjük a Rektori Épület homlokzatát, megemlékezünk születésének 100. évfordulóján Pilinszky Jánosról, verset mondunk a József Attila szobornál – de, mindenek előtt, rengeteg közösségi élménnyel gazdagítjuk Szent-Györgyi Albert egyetemének és Szeged város lakóinak mindennapjait.

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodájának gondos és precíz szervezésének köszönhetően, minden érdeklődő találhat magának szórakoztató és értékes programot. A megszokott műfaji sokszínűség mellett fontosnak tartja az egyetem, hogy a nehéz pandémiás időszakot megélt Szeged város bővelkedjék kulturális inspiratív és impulzív lehetőségekben. Az SZTE mint – a QS világrangsorában – „Magyarország legjobb egyeteme” ezt az elismerést nem csak a rangsorok irigylésre méltó helyei miatt érdemelte ki. Az Őszi Kulturális Fesztivál egyedülálló és kiváló programjai miatt is méltán nevezhetjük a Szegedi Tudományegyetemet –„Magyarország legjobb egyetemének”.

A fesztivál valamennyi programjára szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

 


Prof. Dr. Rovó László
rektor
Szegedi Tudományegyetem

 


25. Őszi Kulturális Fesztivál
2021. szeptember 30- november 15.

Fővédnökök:

Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke
Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora
Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja

Védnökök:

Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere
Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes
Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes
Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettes
Prof. Dr. Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes

A fesztivál szervezője:

SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság
Kulturális Iroda

Az iroda munkatársai:

Tajti Gabriella irodavezető
Császár Dorina kulturális szervező

Az iroda címe:

6720 Szeged, Dugonics tér 13.
  Telefon, fax: (36) 62/544-045
  e-mail: tajti.gabriella@szte.hu
www.u-szeged.hu/okf