Kedves Egyetemi Polgár! Kedves Vendégünk!

Szeged életének gazdag és immár nélkülözhetetlen színfoltja a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja, mely immár 24 éve változatos és izgalmas programokkal járul hozzá a város kulturális pezsgéséhez. Idén 5 héten keresztül 75 helyszínen, mintegy 300 rendezvénnyel várjuk az érdeklődőket.
Az Egyetem Kulturális Irodája minden évben gondosan válogatja össze a fesztivál programjait, hogy abban mindenki találjon az érdeklődésének megfelelő, magas színvonalú kikapcsolódási lehetőséget. A jól megszokott műfaji sokszínűség idén sem marad el: az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi nyílt napot, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, színházi előadásokat, kiállításokat, irodalmi és közéleti beszélgetéseket is találunk.
A programsorozat különleges fényfestéssel nyílik október 1-jén, egy színes egyetem színes programsorozata veszi kezdetét ezzel a kivételes akcióval, amikor ismét fénybe borul az egyetem Dugonics téri épülete. Folytatódik a nagy sikerű Vers Délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A színház és az irodalom iránt érdeklődők Bereményi Gézával, Udvaros Dorottyával és Grecsó Krisztiánnal is találkozhatnak. Koncerttel várja a közönséget – többek között – Herczku Ági és a Banda, Tandi Flora és Olasz Flóra, a Zűrös Banda, a Cimbaliband és Danics Dóra, a Fool Moon és Szirtes Edina Mókus. A képzőművészet iránt érdeklődőket – többek között – Bakacsi Lajos festőművész és Gyeviki János szegedi fotóművész kiállításai várják. Legyen szó tehát a művészet bármely ágáról, biztos vagyok benne, hogy mindenki bőségesen talál ízlésének megfelelő programot ez alatt az öt hét alatt. A fesztivál valamennyi programjára szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

 


Prof. Dr. Rovó László
rektor
Szegedi Tudományegyetem

 


24. Őszi Kulturális Fesztivál
2019. október 1- november 10.

Fővédnökök:

Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora
Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja
Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere

Védnökök:

Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes
Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes
Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettes
Prof. Dr. Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes

A fesztivál szervezője:

SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság
Kulturális Iroda

Az iroda munkatársai:

Tajti Gabriella irodavezető
Gellérfi Bence kulturális szervező
Ferencz-Fehér Dorottya kulturális szervező

Az iroda címe:

6720 Szeged, Dugonics tér 13.
  Telefon, fax: (36) 62/544-045
  e-mail: tajti.gabriella@rekt.szte.hu
www.u-szeged.hu/okf