Statisztikák - Success Stories 2010
 

ERASMUS Higher Education
"Fostering internationalisation at European universities"
European Success Stories 2010

 

Az Európai Bizottság pályázatot hirdetett az ERASMUS programban résztvevő felsőoktatási intézmények számára, melynek célja mindazon, az ERASMUS programban elért eredményeknek, sikertörténeteknek a bemutatása, melyek hozzájárultak és elősegítették intézményük nemzetköziesedését.

A felhívásra 27 országból 64 pályázat került benyújtásra, melyeket 3 független szakértő bírált el.

Ennek alapján került kiválasztásra az a 17 felsőoktatási intézmény, melyek eredményeit az Európai Bizottság példaértékűnek találta, és Androulla Vasilliou oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős európai biztos ajánlásával közzétette az ERASMUS Success Stories 2010 on Internationalisation című kiadványban.

A Szegedi Tudományegyetem ERASMUS mobilitási eredményei alapján már 2007-ben és 2008-ban is kivívta az Európai Bizottság elismerését, és bekerült az európai élmezőnybe a Success Stories 2007 és 2008 kiadványok rangsorai szerint.

 

Success Stories 2010

 

A 2010. évi felhívás és az annak eredményeit bemutató ERASMUS Success Stories 2010 kiadvány az intézmények nemzetköziesedésének komplex, a program minden területre kiterjedő értékelésének eredményét teszi közzé.

A Szegedi Tudományegyetem a programban felmutatott teljesítményének és gyakorlatának, minőségi és mennyiségi mutatóinak köszönhetően immáron 3. alkalommal került be a kiemelésre méltónak talált, a Success Stories kiadványban bemutatott intézmények közé.

Az ERASMUS European Success Stories 2010 c. kiadvány letölthető az Európai Bizottság honlapjáról illetve honlapunkról is.