Szegedi Tudományegyetem

Pályaorientációs kérdőív

Típus: Hallgatói lemorzsolódás teszt

Bevezető


A teszt célja, hogy pontos képet kapjon arról, hogy milyen ok vagy okok állnak amögött, hogy egyetemi tanulmányainak megszakítását fontol(gat)ja. A teszt kitöltése önkéntes, nincsenek jó vagy rossz válaszok, a folyamat bármikor megszakítható.
Azért, hogy pontos visszajelzést adhassuk, kérjük, hogy a lehető legőszintébben válaszoljon a kérdésekre, valamint a kitöltés előtt szüntesse meg a zavaró körülményeket: kapcsolja ki a zenét, ha szólna, illetve keressen olyan helyet, ahol zavartalanul dolgozhat.
A teszt kitöltése előtt néhány demográfiai adatot kérünk Öntől, ezeket az anonimitás megőrzése mellett statisztikák elkészítésére használjuk. A teszt kitöltése után visszajelzést adunk arról, hogy mely kiváltó okok a legerősebbek az Ön esetében a tanulmányok megszakításának szándéka mögött, és mit tud tenni ezeknek a negatív tényezőknek a mérséklése, vagy akár megszüntetése érdekében. Abban az esetben, ha a Szegedi Tudományegyetem elérhető olyan szolgáltatás, ami segítségére lehet a problémával való megküzdésben, ezt a szolgáltatást ajánljuk Önnek,

Kívánjuk, hogy tesztünk segítségével találja meg a saját útját és lássa tisztábban az oda vezető utat!

Tipp

Ha abban bizonytalanodott el, hogy választott szakja mennyire illeszkedik személyiségéhez, úgy érzi a szakon tanultak és a későbbiekben a diploma birtokában végezhető tevékenységek, munkák kevéssé érdeklik Önt, javasoljuk, hogy töltse ki Képzési Orientáció Tesztünket is! A teszt megmutatja mely szakok, foglalkozások illenek leginkább Önhöz!