Fontos információ a Szlovéniába kiutazó ösztöndíjas oktatók részére


 • Tisztelt CEEPUS Koordinátorok!
  Ezúton szeretném emlékeztetni Önöket, hogy a tavaszi félévre (2019. február 1. - 2019. augusztus 31.) szóló egyéni CEEPUS mobilitási pályázatok feltöltésének határideje:  2018. október 31. (éjfél)

  A megpályáztatható helyeket az adott hálózat hazai koordinátora tudja ellenőrizni az alábbi elérhetőségi útvonalon:
  www.ceepus.info login / Network Desktop / Manage your network applications / Period: Academic year 2018/2019 (legördülő menü) / hálózat megnyitása az ikonnal / Html nézet megnyitásával a saját intézményi résznél a Final Outgoing Traffic Sheet tartalmazza a meghirdethető helyeket, vagyis hogy mely partnerintézményhez hány hónapnyi és milyen típusú ösztöndíjas helyek kerültek rögzítésre a pályázat elfogadásakor.

  Kimenő helyeik meghirdetéséhez segítségül vehetik a pályázati felhívásmintát és a pályázati feltételeket összefoglaló dokumentumot, melyek honlapunkról letölthetők: https://tka.hu/palyazatok/608/tamogatott-palyazoknak#1011 (Pályázati dokumentumok, Intézményi pályáztatás dobozban).

  Kérjük, hogy a belső intézményi pályáztatás ütemezése során vegyék figyelembe, hogy a nyertes pályázóknak a központi határidőre a www.ceepus.info felületen kell feltölteniük a pályázatokat.

  Kérjük, hívják fel a nyertes pályázók figyelmét arra, hogy kiutazásuk előtt tájékozódjanak a fogadó országban a beutazással, ill. az ösztöndíj kifizetésével kapcsolatos feltételekről.
  A várható bejövő helyeket szintén a www.ceepus.info oldalon a Final Incoming Traffic Sheet tartalmazza.
  Kérjük a hálózatok hazai koordinátorait, hogy a feltöltött pályázatokat mielőbb nominálják mind a kiutazó, mind a beutazó oldalon! A nominálás menete: www.ceepus.info login / Network Desktop / Manage your mobility applications / Period: academic year 2018/2019 / State: waiting for nomination by home institution / Direction: outgoing vagy incoming / egyéni pályázat megnyitása (toll/papír ikon)  – pdf tartalmazza a megtekinthető pályázati anyagot / egyetértés esetén: Nominate gomb.
  Az outgoing és incoming Traffic Sheet az egész tanévre vonatkozó mobilitási tervet mutatják, a tavaszi félévre tehát az őszi félévben még fel nem használt helyeiket tervezhetik.
  Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben az október 31-i határidőre a pályázók nem töltik fel a mobilitási tervnek megfelelő jelentkezéseket, a hálózat ezeket a helyeket automatikusan elveszíti!
  A szabadon maradó hónapokból az aktív hálózatok további extra jelentkezéseit, ill. a tartaléklistás hálózatokban érkező egyéni pályázatokat (az érintett hálózatoknak erről külön értesítést fogunk küldeni), valamint a Freemover pályázatokat tudjuk jóváhagyni.
  A tavalyi évhez hasonlóan idén is arra számítunk, hogy a beérkező extra hálózati mobilitási és Freemover pályázatokat is nagyobb számban tudjuk majd jóváhagyni a rendelkezésre álló hónapkeret erejéig. Amennyiben szívesen fogadnának az Incoming Traffic Sheetben rögzített meglévő kvótán felül is hallgatókat vagy oktatókat, tájékoztassák hálózati partnereiket a lehetőségről (ugyanígy, érdeklődjenek a partnereiknél, hogy tudnak-e extra hálózati mobilitási pályázatokat fogadni). Az extra jelentkezések feltöltésére is az október 31-i határidő vonatkozik. A bejövő extra jelentkezések elfogadásánál a magyarországi iroda a teljes szemeszterre szóló hallgatói pályázatokat fogja előnyben részesíteni.
  Kérjük, hogy a bejövő vendéghallgatók és -oktatók itt tartózkodásának végén minden esetben töltsék ki az online Mobility Report és Letter of Confirmation dokumentumokat! Ennek menetéről honlapunkon találnak részletes leírást:
  http://tka.hu/palyazatok/605/gyakori-kerdesek#1344|7052

  További általános információk:
  ·         Hallgatói mobilitás: http://www.tka.hu/palyazatok/116/hallgatok-mobilitasa
  ·         Oktatói mobilitás: http://www.tka.hu/palyazatok/117/oktatok-mobilitasa
  ·         Angol nyelvű honlapunkon mind a beérkezők, mind a magyarul nem beszélő hazai hallgatók és oktatók számára elérhetők a pályázással kapcsolatos tudnivalók: http://tka.hu/international-programmes/1021/ceepus

  Kérdéseikkel forduljanak hozzám vagy Csernyus Alizhoz a ceepus@tpf.hu e-mail-címen, melyet mindketten megkapunk. Telefonon a (+36 1) 237 1300-as szám 240-es vagy 560-as mellékén érnek el minket közvetlenül.