Szegedi Tudományegyetem

Üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Mobilitási Iroda honlapján!

Az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda foglalkozik a különböző mobilitási programok intézményi szintű koordinálásával.

Az Iroda által koordinált programok (ERASMUS+, CEEPUS, EGT Alap, Campus Mundi és a Makovecz Program ) ismertetését és az azokkal kapcsolatos legfontosabb információkat az egyes programokhoz kapcsolódó külön oldalaink tartalmazzák.

A Szegedi Tudományegyetem a különböző mobilitási programoknak köszönhetően a világ több, mint 500 partneregyetemével áll kapcsolatban. A fenti csereprogramok hallgatói, oktatói és adminisztratív dolgozók mobilitását teszik lehetővé különböző formában.

A fenti programok keretében megvalósult eddigi mobilitások statisztikáit illetve a partnerintézmények listáit szintén az adott programok honlapjai tartalmazzák.

 

Central European Joint Infodays 2023 - Bécs, 2023. december 4-5.

A Tempus Közalapítvány az Oead (Ausztria), CZELO (Csehország) és a SAAIC (Szlovákia) Nemzeti Irodákkal közösen szervezi meg az Erasmus+ centralizált pályázatok 2024-es felhívásával kapcsolatos tudnivalókat. A rendezvényt idén Bécsben tartják december 4-5 között.
A Central European Joint Infodays (training seminar focusing on Erasmus+ international centralised actions in higher education) 2023 célja, hogy platformot biztosítson a négy ország felsőoktatási intézményei és egyes partnerországok számára az együttműködési lehetőségek feltérképezésére; továbbá az, hogy gyakorlati szemszögből nyújtson információt a centralizált pályázatokról az Európai Bizottság és az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség tapasztalatai alapján.
Az eseményre már konkrét projektötlettel rendelkező személyeket várunk, akik a tréningszeminárium keretében kívánják tovább formálni a tervezett együttműködést és útmutatásra van szükségük a pályázat elkészítéséhez. A részletes programot hamarosan közzétesszük. A Central European Joint Infodays 2023-ról további információ itt olvasható. A jelentkezéssel kapcsolatos információk ezen a linken érhetőek el, amelyeket szeptember 30-ig várnak.


A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD), németországi tanulmányi és kutatói ösztöndíjai 2024/2025

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD), hallgatóknak és oktatóknak kínál németországi mesterképzés vagy kutatói tartózkodás céljából tanulmányi és kutatói ösztöndíjakat. - A pályázatok beadási határideje: 2023. november 15.
A 2024/25-ös tanévre a pályázatok elérhetők az alábbi linken: https://www.daad-hungary.org/hu/oesztoendijak-es-tamogatasok/
Tájékoztató dokumentumok


Pályázati felhívás magyar-francia társadalomtudományi projektek megvalósítására – Hubert Curien-Balaton Program 2024-25

Pályázati határidő: 2023. szeptember 29. 23:59 óra


Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba 2024-2025Statement of the University of Szeged regarding the events in Ukraine
Szakmai gyakorlati pályázatok a párizsi Pasteur Intézetben
Államközi ösztöndíjak oktatói és kutatói tanulmányutakra, nyári egyetemekre, részképzésekre és teljes képzésekre

pályázati határidő: 2022. február 10.


DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program 2022-2023

- A pályázatok beadási határideje: 2021. június 30.
A projektpályázatot a https://scholarship.hu oldalon kell online benyújtani. Pályázat benyújtása regisztrációt követően lehetséges.


Erasmus+ Facebook live kérdezz-felelek

Bokodi Szabolcs és Györke Julianna, a Tempus Közalapítvány munkatársai válaszolják meg élőben a hallgatók Erasmus+ ösztöndíjjal kapcsolatos kérdéseit
- Időpont : 2021. május 13. csütörtök, 16:00-17:00


A Nemzetközi Mobilitási Iroda munkatársainak elismerése

gyor gyor2

A Tempus Közalapítvány a 2019. novemberi Nemzetközi Koordinátori Találkozón oklevéllel jutalmazta Balogné Molnár Gabriellát, a Szegedi Tudományegyetem ERASMUS+ intézményi programkoordinátorát, a Nemzetközi Mobilitási Iroda vezetőjét és Dr. Tanács Editet, a Szegedi Tudományegyetem CEEPUS programkoordinátorát kiemelkedően sikeres koordinátori tevékenységük elismeréseként.
Oklevél - Balogné Molnár Gabriella Oklevél - Dr. Tanács Edit
Az SZTE Info cikke: https://u-szeged.hu/sztehirek/2019-december/diszoklevel-szte-ket

Global Student Satisfaction Awards 2019: University of Szeged

Medal for Overall satisfaction with a score of 4.3 Medal for Student teacher interaction with a score of 4.5 Medal for Career development with a score of 4.6 Medal for Student diversity with a score of 4.3 Medal for Quality of student life with a score of 4.5

Európa legsikeresebb egyeteme az SZTE az Erasmus programban 

Navracsics Tibor az ERASMUS-ról: "a nem budapesti egyetemek közül egyedül az SZTE tud jó eredményt felmutatni ebben"

"Az Erasmus+ programról szólva elmondta: az az egyik legnépszerűbb integrációs program, és a magyar egyetemek vonzóak a külföldi hallgatók számára. 2014 volt az első év, amikor Magyarországon az idelátogató hallgatók száma meghaladta az innen elmenők számát: 4764 hallgató jött ide, és 4025 utazott ki.
A legnépszerűbb fogadóegyetemek az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a legnagyobb kibocsátók pedig a BCE, az ELTE és a BME.
Figyelmeztető jelnek nevezte, hogy a nem budapesti egyetemek közül egyedül az SZTE tud jó eredményt felmutatni ebben, ez pedig a magyar felsőoktatás nemzetközi beágyazottságára utal, arra, hogy van néhány egyetem, amelyet ismernek külföldön, része nemzetközi kutatási programnak, hálózatnak, de nem tudták megoldani, hogy az egész magyar felsőoktatási rendszer, mint rendszer ágyazódjon be a nemzetközi felsőoktatásba.Ez lesz a jövő egyik fontos feladata - szögezte le Navracsics Tibor."
(Elhangzott a BCE Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központja által rendezett, Magyar felsőoktatás 2015. - Fokozatváltás, központosítás, szűkítés című konferencián, 2016. január 28-án, Forrás: hirado.hu - http://www.hirado.hu/2016/01/28/navracsics-szerint-sovany-a-nyelvtudasunk/#)

 


SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság, Nemzetközi Mobilitási Iroda (NMI)

Cím: H-6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Email: nmi # rekt.u-szeged.hu


Munkatársak:

Bundzsákné Dr. Tanács Edit
A Nemzetközi Mobilitási Iroda vezetője
Tel/Fax: +36 62 544-006
Email:

Ecseki Luca
nemzetközi ügyvivő szakértő
Tel/Fax: +36 62 544-522
Email:

Modok Marianna
nemzetközi ügyvivő szakértő
Tel/Fax: +36 62 546-365
Email:

Pető Ágnes
nemzetközi ügyvivő szakértő
Tel/Fax: +36 62 546-365
Email:

Varga Tímea
nemzetközi ügyvivő szakértő
Tel/Fax: +36 62 544-006
Email:

Zilahi Tibor
nemzetközi ügyvivő szakértő
Tel: +36 62 544-522
Email: