CEEPUS 2019/2020 tavaszi félévre szóló egyéni mobilitási pályázatok


Tisztelt CEEPUS Koordinátorok!
Ezúton szeretném emlékeztetni Önöket, hogy a tavaszi félévre (2020. február 1. - 2020. augusztus 31.) szóló egyéni CEEPUS mobilitási pályázatok feltöltésének határideje:  2019. október 31. (éjfél).

 

Beutazók fogadása

Amint arról tavasszal értesültek, az idei tanévtől a Final Traffic Sheet (mobilitási terv) rögzítése nem volt kötelező a nyertes hálózatok számára. A pályázati felületen minden partneregység megtekintheti a számára (a beutazók fogadására) megítélt kvótát az alábbi elérhetőségi útvonalon: www.ceepus.info login > Network Desktop > Manage your network applications > Period: Academic Year 2019/2020 (legördülő menü) > hálózat megnyitása az ikonnal > Html nézet megnyitásával a saját intézményi résznél az Incoming Given Quota tartalmazza az egyes partnerek számára megítélt hónapkeretet (A: awarded, F: free). Ez az egész tanévre vonatkozóan mutatja a kvótát, a tavaszi félévre tehát az őszi félévben még fel nem használt helyeiket tervezhetik (F: free).
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben az október 31-i határidőre a pályázók nem töltik fel az Incoming Given Quota szerint megítélt beutazói keretet, a hálózat ezeket a helyeket automatikusan elveszíti!
Az így szabadon maradó hónapokból az aktív hálózatok további extra (kvótán felüli) jelentkezéseit, ill. a tartaléklistás hálózatokban érkező egyéni pályázatokat (az érintett hálózatoknak erről külön értesítést fogunk küldeni), valamint a freemover pályázatokat tudjuk jóváhagyni.
Az előző évekhez hasonlóan idén is arra számítunk, hogy a beérkező extra hálózati mobilitási és freemover pályázatokat is nagyobb számban tudjuk majd jóváhagyni a rendelkezésre álló szabad kvóta erejéig. Amennyiben szívesen fogadnának az Incoming Given Quota szerint rögzített hónapkereten felül is hallgatókat vagy oktatókat, tájékoztassák hálózati partnereiket a lehetőségről (ugyanígy, érdeklődjenek a partnereiknél, hogy tudnak-e extra hálózati mobilitási pályázatokat fogadni). Az extra jelentkezések feltöltésére is az október 31-i határidő vonatkozik. A bejövő extra jelentkezések elfogadásánál a magyarországi iroda a teljes szemeszterre szóló hallgatói pályázatokat fogja előnyben részesíteni.

 

Kimenő helyek meghirdetése

Az aktuálisan megpályáztatható helyeket az adott hálózat magyar koordinátorának kell egyeztetnie a hálózat főkoordinátorával és a partnerekkel.

Kimenő helyeik meghirdetéséhez segítségül vehetik a pályázati felhívásmintát és a pályázati feltételeket összefoglaló dokumentumot, melyek honlapunkról letölthetők: https://tka.hu/palyazatok/608/tamogatott-palyazoknak#1011 (Pályázati dokumentumok > Intézményi pályáztatás dobozban)

További információk és gyakorlati tudnivalók az egyéni pályázatokról:
·         hallgatók számára: https://tka.hu/palyazatok/116/hallgatok-mobilitasa
·         oktatók számára: https://tka.hu/palyazatok/117/oktatok-mobilitasa
·         angolul: https://tka.hu/international-programmes/1021/ceepus

Kérjük, hogy a belső intézményi pályáztatás ütemezése során vegyék figyelembe, hogy a nyertes pályázóknak a központi határidőre a www.ceepus.info felületen kell feltölteniük a pályázatokat.

Kérjük, hívják fel a nyertes pályázók figyelmét arra, hogy kiutazásuk előtt tájékozódjanak a fogadó országban a beutazással, ill. az ösztöndíj kifizetésével kapcsolatos feltételekről.

Kérjük a hálózatok hazai koordinátorait, hogy a feltöltött pályázatokat mielőbb nominálják mind a kiutazó, mind a beutazó oldalon!

A nominálás menete: www.ceepus.info login > Network Desktop > Manage your network applications > Period: Academic Year 2019/2020 (legördülő menü) > hálózat megnyitása az ikonnal > Mobility fül > Direction: Outgoing vagy Incoming > egyéni pályázat megnyitása az ikonnal – pdf tartalmazza a megtekinthető pályázati anyagot > egyetértés esetén: Nominate gomb
Kérjük, hogy a bejövő vendéghallgatók és -oktatók itt tartózkodásának végén minden esetben töltsék ki az online Mobility Report és Letter of Confirmation dokumentumokat! Ennek menetéről honlapunkon találnak részletes leírást:
http://tka.hu/palyazatok/605/gyakori-kerdesek#1344|7052 (Gyakori kérdések > Egyéni mobilitás: Általános kérdések > Mi a menete az egyéni beszámoló (Mobility Report) és a kint tartózkodásról szóló igazolás (Letter of Confirmation) kiállításának?)
Kérdéseikkel forduljanak hozzám vagy Csernyus Alizhoz a ceepus@tpf.hu e-mail-címen, melyet mindketten megkapunk. Telefonon a (+36 1) 237 1300-as szám 240-es vagy 560-as mellékén érnek el minket közvetlenül.
Üdvözlettel:

Kamocsa Gábor / Mr Gabor KAMOCSA
pályázati koordinátor / Programme Coordinator

CEEPUS Magyarországi Iroda / National CEEPUS Office Hungary (NCO-HU)

felsőoktatási Egység / HIGHER EDUCATION DEPARTMENT

Tempus Közalapítvány / Tempus Public Foundation
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 1438 Budapest 70, Pf. 508.
T: (+36 1) 237 1300 mellék / extension: 240F: (+36 1) 239 1329
www.tka.hu  |  www.oktataskepzes.tka.hu